perjantai 30. joulukuuta 2011

TERVEISIÄ SALAKÄYTÄVISTÄ

 

Koska en ole varsinainen kirjabloggaaja enkä himolukijakaan, jätän kirjojen seikkaperäisen ja lukemiseen kannusavan arvioinnin lukuisille tälle alueelle omistautuneille bloggaajille, joista monien sivusto on linkitettynä hyvässä seurassani.
Harjukaupungin salakäytävät -kirjasta on blogissaan tehnyt pakahduttavan arvion mm. Leena Lumi, jonka tarkemman arvion löydät täältä.
Paljolti oheisen arvion vuoksi halusin tutustua tähän teokseen. Kuten aiemmin kirjoitin, sain kirjan joululahjaksi ja luin sen suurella mielenkiinnolla. Kirja osoittautui juuri niin oudolla tavalla kiehtovaksi sekoitukseksi unta, satua ja todellisuutta, että en enää ihmettele sen saamaa suitsutusta. Viehätyin tarinan monikerroksellisuuteen ja elokuvallinen elämänopas M-hiukkasineen vei minut vuoroin syvälle maan uumeniin ja vuoroin korkealle unien ja sadepisaroiden maailmaan. Olin myös ilahtunut oman kirjani lopusta verrattuani sitä netissä olevaan vaihtoehtoiseen loppuun. Tämäkin erikoinen tapa julkaista vaihtoehtoinen loppu kustantajan sivuilla oli minusta onnistunut veto ja palveli hienosti kirjan teemaa. Ei todellakaan voinut tietää mihin päätyy. Huikea lukukokemus.

Kustantajan sivut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti