keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

ALUSSA OLI AJATUS

Teen paljastuksen. Tässä teille esikoiseni ensimmäiset sanat ja tarinan alottava ajatus...

Jotenkin kaikki vain oli niin kummasti ja oudolla tavalla sekavaa. Se outo harso, joka leijui kaiken yllä ja teki elämästä jotenkin hengettömän oloista. Siitäkö tässä oli kysymys, elämänhallinnan menettämisestä?”

… ja siitä se sitten lähti kulkemaan aivan omia polkujaan;)

12 kommenttia:

 1. Kummallisuus ja outous aina tepsii.

  Minun käsikseni ensimmäinen kappale:

  "Räjähdys."

  VastaaPoista
 2. Hyvältä kuulostaa aloitus :-) Voi kuinka kiinnostaisi lukea kaikkien kirjaa kirjoittavien bloggaajien tekstejä enemmänkin. Meidän pitää päättää jotenkin niin, että jos meidän teoksiamme ei koskaan julkaista missään, niin sitten lähettelemme niitä edes toisillemme ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sitten kaivan oman kustantamoni pöytälaatikosta ja kustannan kaikkien bloggaajaystävieni kirjat;D

   Poista
  2. Minuakin kamalasti kiinnostaisi lukea muiden bloggaajien tekstejä! Tein TBR100-listan ja sillä on kyllä kaikkien bloggaajien kirjat, jotka ovat ylittäneet julkaisukynnyksen. Tammelinin Veriveljet Ja Maaria Päivisen Silja ja Mai ja Jääskeläistä, vaikka hänen bloginsa ei olekaan enää toiminnassa.

   Ehkä vähintään perustamme joskus yhteisblogin, jossa julkaisemme käsiksemme jatkotarinana jos ei muuten saada tarinoitamme kuuluviin.

   Tai: jatkotarina. On muuten toteuttamisen arvoinen idea.

   Poista
  3. Jatkotarina kuulostaa ihan hauskalta jutulta. Kirjoituspiirissä teimmekin sitä jonkin verran. Jokainen kirjoitti vuorollaan parin kappaleen verran ja siitä tulikin tosi hieno ja mielenkiintoinen novelli;)

   Poista
 3. Mielenkiintoinen ja toimiva aloitus, Marke! Minulle aloitukset ovat aina olleet vaikeita, ja hion ja vaihdan aloituslausetta monta kertaa kirjoitusprosessin aikana.
  Ja minä ainakin olisin innoissani mukana tuollaisessa jatkotarinaideassa. WSOY:lla oli vuosi sitten vastaava projekti, jossa kerättiin jatkotarinanomaisesti kenelta tahansa tarinanpätkiä. Kirjan saa myös nykyisin kirjakaupoista, taisi olla nimeltään Pirunmeri. On siinä muutama lause minultakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos;)
   Jatkokertomusideaa täytyy nyt tosissaan pohtia. Voisi olla aika hienoa kirjoittaa bloggarikirja ja julkaista se;D Jopa itse genre voisi syntyä mielenkiintoisella tavalla, etukäteen pohtimatta. 4-5 kirjoittajaa voisi olla hyvä määrä.

   Poista
 4. Kiehtova tuo "outo harso".

  On tosi kiva lukea näitä muiden kirjoittavien alkuja ja tekstejä, minäkin lukisin mielelläni enemmän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin outo harso kuvaa hyvin koko kirjaa;) Jännä miten jo muutama eri kirjoittajien paljastama alkulause omasta käsiksestään herättää halun lukea enemmän kyseisestä aiheesta. Toivon todella että monien kirjoittamista harrastavien kirja eräänä päivänä todella julkaistaan ja kaikki halukkaat lukijat pääsevät sukeltamaan salaisuuksiin jotka niihin kätkeytyy.

   Poista
 5. Mahtavaa, kun uskalsit ja aloitit tämän tendin, on ollut tosi kutkuttavaa lukea näitä aloituksia, ja toivon mukaan pian saan lukea myös tarinasi jatkon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos;D Laitoin nyt sitten käsikseni kolmeen kustantamoon kerralla tavanomaisen yhden sijaan. Avain vastasi minulle samanlaisella kirjeellä kuin sinullekin tammikuussa ja toki se hiukan harmitti. Nyt taas odotusta syksyyn saakka ja kärsivällisyys koetteella, mutta sinun tilanteesi luo toivoa itsellenikin.

   Poista