lauantai 31. joulukuuta 2011

TILINPÄÄTÖS

Vuoden vaihtuessa on hyvä tehdä tiliä menneestä...
Laskeskelin tuossa huvikseni tähänastiset maat ja mantereet, joissa olemme asuneet lyhyempiä ja pidempiä aikoja. Osassa olemme vain vierailleet päiviä, mutta joissakin olemme viettäneet kuukausia tai jopa vuosia. Olemme asuneet Euroopassa, Australiassa ja Aasiassa. Vierailleet Amerikassa. Suunnittelemme matkaa Afrikkaan. Maita, joissa olemme käyneet tai asuneet on tällä hetkellä 33. Eksoottisin maa, jossa olemme asuneet on ollut Papua Uusi Guinea.

...ja nykyisestä
Matkustamisesta

Maailmanmatkaajan elämään sisältyi kuluneenakin vuonna matkoja ja uusia kokemuksia sekä uusia kulttuureja. Viimeiset kuukaudet olemme viettäneet täällä Espanjassa. Viime kesän yhtäkkinen päätös hankkia asuntoauto ja lähteä vain reissuun päättämättä sen kummemmin määränpäätä, toi meidät lopulta tänne aurinkorannikolle. Muita suomalaisia olemme nähneet muutaman kerran satunnaisesti, etupäässä väestö on espanjalaista. He eivät puhu englantia emmekä me espanjaa, joten melko haastavaa on ollut hoitaa kaikki käytännön järjestelyt asuntoa ja nettiyhteyttä myöten.

Lukemisesta

Kulunut vuosi on ollut antoisa myös lukukokemusten osalta. En ole ehtinyt lukemaan paljon, mutta kaikki lukemani teokset ovat olleet itselleni merkityksellisiä. Oheisilla kirjoilla täydensin kirjahyllyäni vuonna 2011:
Rimminen: Nenäpäivä
Pulkkinen: Raja ja Totta
Hautala: Käärinliinat
Oksanen: Puhdistus
Väisänen: Toiset kengät
Pasanen: Tyhjyys itämaisessa ajattelussa ja taiteessa
Heinonen: Veljen vaimo
Hirvonen: Kauimpana kuolemasta
Hassinen: Suistola
Vala: Kootut runot
Westö: Missä kuljimme kerran
Jääskeläinen: Harjukaupungin salakäytävät
Saramago: Kertomus sokeudesta
Neruda: Tunnustan eläneeni
Hustvedt: Amerikkalainen elegia

Kirjoittamisesta

Alkuvuoden työstin ja viimeistelin esikoiskäsikirjoitustani ja lähetin sen kustantamoon elokuun alussa. Samalla kehittelin seuraavan kirjani tarinaa joka loppuvuonna on edennyt hiukan nopeammin saatuani ensimmäisen ”pois käsistäni”. Olen myöskin aktivoitunut blogikirjoittelussani ja ilokseni huomannut lukijamäärän kasvaneen räjähdysmäisesti vuodesta 2010! Kiitos siitä.

Kokemusrikasta ja antoisaa Uutta Vuotta 2012 teille kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti