maanantai 15. lokakuuta 2012

HENGEN JA RUUMIIN RAVINTOA


Viikonloppuna aloin lukea Marko Hautalan teosta "Torajyvät". Jo pelkkä kansikuva viestittää kirjoittajansa tyylistä ja kirjan jako kolmeen osaan on myös tyypillistä Hautalaa. Vaikuttaa mielenkiintoiselta kirjalta ja siitä lisää myöhemmin.

Tänään olikin sitten ruumiin ravinnon vuoro. Leivoin karjalanpiirakoita toisen kerran elämässäni ja hyviä tuli. Pyrkimykseni omavaraisuuteen toteutuu vähitellen. Jauhot jauhamme kotimyllyllä jyvistä ja niistä sitten leivon niin leivät, pullat, kakut, pikkuleivät kuin nyt nämä piirakatkin.


2 kommenttia:

  1. Näyttävätpä hyviltä piirailta!! Nam! Ihan vesi herahtaa kielelle :) Ihanaa tuollainen omavaraisuus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen itsekin aika innoissani tästä elämäntilanteestani. Olen elänyt vuosikausia esim. ilman ainoaakaan jauhopussia kaapissa koska ostin kaiken valmiina tai asuin seudulla, jossa suomalaista ruokaa tai leivonnaisia ei vain ollut saatavilla. On hienoa löytää itsestään salassa ollut jauhopeukalo! Pyrimme kaikessa ruokahuollossamme omavaraisuuteen siinä määrin kuin se tällä hetkellä on mahdollista. Haaveilemme edelleen omasta maatilasta järvimaisemissa, mutta se antaa vielä odottaa itseään. Odotellessa on hyvä aika opetella tätä uutta elämäntapaa joka on myös hieno vastapaino kirjalliselle työlle. Olen kiitollinen, että minulla on tämä mahdollisuus:)

      Poista