torstai 12. huhtikuuta 2012

IDEOINTI

Alussa on aina idea. Kaikki luominen alkaa ideasta, aavistuksesta, mahdollisuudesta. Ideat ovat kaiken kirjoittamisen lähde. Ne ovat kuin kirjoituksen siemeniä, joita kehittämällä uudet teokset syntyvät ja kasvavat. Hyvät ideat innoittavat meitä kirjoittamaan aina enemmän ja paremmin. Ne tuovat mukanaan inspiraation ja innoituksen. Ideointi on alku, ja alku on aina tärkeää.
Ideoita on jokaisella ihmisellä rajaton määrä. Ihmisen mieli keksii lakkaamatta uutta. Se pitää sisällään rajattomia mahdollisuuksia. Jokaista ideaa seuraa aina uusi idea. Ajatuksista versoo taas uusia ajatuksia. Ideoinnin taito on mielen kykyjen hyödyntämistä ja käyttämistä. Ideoinnin taito on ideoiden tietoista luomista.
Me voimme oppia käyttämään mielemme rajattomia mahdollisuuksia. Me voimme oppia suuntamaan mielemme juuri niihin asioihin, joista haluamme ideoiden syntyvän. Me voimme oppia luomaan ja kehittämään ideoita tietoisesti ja tarkoituksellisesti. Tämä on ideoiden keksimisen ja kehittämisen taito. Se on taito, joka voidaan oppia harjoittelemalla.

3 kommenttia:

 1. Hei! Tässä olisi blogini uusi osoite: http://kirjoituskammio.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Hieno postaus Marke - tuo on niin totta että ideoinin taito on ideoiden tietoista luomista. Siviilityössäni osaan tämän taidon, mutta kirjallisuuden alalla en ole vielä päässyt tälle asteelle. Minulle kirjallinen ideoiminen on vielä varsin satunnainen prosessi, tosin ideoita on vielä riittänyt varastoon asti.
  Mutta olisi kiehtovaa oppia menetelmiä niiden tietoiseen luomiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen toiminut yksityisyrittäjänä suurimman osan työurastani ja tottunut ideoimaan uusia juttuja ja toimintatapoja. Uskon että työ on auttanut minua myös kirjoittamisen saralla juuri noiden uusien ideoiden toteuttamisen suhteen. Olen oppinut näkemään vanhat asiat uudella tavalla ja uudet asiat mielessäni jo osaksi olemassa olevina. Kirjoittaessani uusi idea voi olla esimerkiksi jokin oivallus,joka syntyy jostakin tutusta asiasta tai tilanteesta tai se voi olla joku uusi ajatus,joka syntyy vaikkapa musiikin tai kuvataiteen kautta. Myös aate, keksintö tai jonkun pulman ratkaisu voi olla osa uutta ideaa.

   Ensimmäisen kässärini idea syntyi tekstistä naistenhuoneen seinällä, toinen hippibussin kuvasta;)

   Poista