tiistai 26. maaliskuuta 2013

PÄIVÄNSÄDE


Olli ja Pekka Vainio: Päivänsäde, Kirjakaari 2012
Olen potenut tosi rajua kevätflunssaa viikon päivät. Harvinaista ja harmillista. Olo on ollut todella voimaton ja raju yskä on repinyt kylkiluita sijoiltaan. Tähän olotilaan tarvitaan jotakin rentouttavaa ja kaunista.
Sitä löytyy sattumoisin ihan ”perhepiiristä”. Isän ja pojan, Pekka ja Olli Vainion valokuva- ja runokirja on huikean kaunis teos. Pekka Vainion korkea ammattitaito valokuvaajana ja rakkaus luontoon välittyy jokaiselta sivulta, joille toinen toistaan huikeammat hetket ovat tallentuneet.
Ollin raikkaat ja sopivalla tavalla "einoleinomaiset" runot täydentävät tämän hienon teoksen ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi.
Päivänsäteet Olli ja Pekka

Kustantaja Kirjakaaren sivulta:
Päivänsäde aloittaa tunteikkaan matkansa, johon lukija hyppää mukaan seikkailulle halki vuodenaikojen.
Päivänsäteen matkassa kohtaa hämmästyttäviä hetkiä, joiden kohdalla pysähtyy ajattelemaan, tuntemaan. Runo ja kuva kertovat hämmästyttävän usein tarinoita lukijan omasta elämästä.
Kenelläpä meistä ei tunteita olisi?
Päivänsäde on kaunis ja herkkä uutuus, luontokuva-runoteos, jossa yhdistyy pojan ja isän taiteellisuus vaikuttavissa runojen ja kuvien kokonaisuuksissa. Jokainen aukeama on taideteos, tunteiden välittäjä.
Tämä uutuuskirja on eheyttävää luettavaa kiireisen ja hektisen arjen vastapainoksi.
Päivänsäde koskettaa. Toisinaan saattaa myös satuttaa. Onkohan tässäkin tarinassa onnellinen loppu?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti