maanantai 27. elokuuta 2012

KIRJALLISUUSTAPAHTUMA


Sunnuntaina oli harvinaista herkkua alueemme kirjallisuusrintamalla kun Pohjanmaan Kirjailijat järjestivät Seinäjoen Taidehallissa tapahtuman, jossa kirjailijavieraina olivat runoilija Teija Ahtiainen sekä esikoisdekkaristi Vera Vala. Oli mielenkiintoista kuulla molempien kirjailijoiden taipaleesta kirjailijaksi ja siitä minkälaista sinnikkyyttä ja uskoa omaan tekemiseen se on vaatinut.

Molemmat kirjailijat kertoivat omalla persoonallisella tavallaan kirjoitusprosessistaan ja julkaisukynnyksen ylittämisestään. Itse julkaisupäätöstä odottavana kirjoittajana tämä tilaisuus valoi uskoa omaan tekemiseen ja siihen että periksi ei pidä antaa vaan tehdä uutterasti työtä oman kirjailijahaaveen toteutumiseksi. Vera sanoi mainiosti, että pelkkä unelmointi valmiista käsikirjoituksesta ei riitä vaan tarvitaan sinnikästä työtä sen eteen. Hän kertoi käsittelevänsä omaa kirjoitusprosessiaan projektina, konkreettisena työnä, joka aloitetaan ja viedään loppuun suunnitelmallisesti.

Sain Veralta kannustavan omistuskirjoituksen
Tilaisuus huipentui kirjailijoiden henkilökohtaiseen tapaamiseen kirjamyyntipöydän luona, jossa sain myös omat kappaleeni kannustavin omistuskirjoituksin. Kiitos Teija ja Vera lämminhenkisestä tilaisuudesta!

4 kommenttia:

 1. Kiitos vielä tätäkin kautta, että tulitte <3

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtavan kuuloinen tapahtuma kaikkinensa! Harmi, että Seinäjoki on niin kaukana kehä kolmosen sisäpuolelta katsottuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaiset tapahtumat ovat tosiaan harvinaista herkkua kehäkolmosen ulkopuolella, mikä toisaalta on suuri harmi. Varsinkin kun kirjoittajista ja kirjailijoista varsin suuri osa asuu kuitenkin tuon eriarvoistavan rajan ulkopuolella. Kehän sisäpuolellahan kulttuuritarjontaa riittää joka lähtöön ja aika ajoin on varmasti vaikea valita mihin osallistua ja milloin.

   Poista
 3. Sinulle on tunnustus blogissani :)

  VastaaPoista