tiistai 17. huhtikuuta 2012

ESIKOISKIRJAN SYNTYIDEAIstuin olohuoneessa lempituolissani kirjaa lukien eräänä syyskuisena iltana yli 4 vuotta sitten. Tilanne ei ollut uusi. Työpäivän jälkeen tapanani oli istahtaa laiskanlinnaan, nostaa jalat edessä olevalle rahille ja rauhoittua päivän touhuista. Tuolloin tapani ei vielä ollut kirjoittaa säännöllisesti eikä kirjan kirjoittaminen ollut tullut aiemmin mieleeni. 

Olimme puolisoni kanssa kuitenkin päättäneet luopua television katselusta toistaiseksi ja sen seurauksena illassa oli yllättävän paljon tyhjiä ja hiljaisia tunteja. En muista mitä kirjaa juuri tuona iltana luin, mutta kesken lukemiseni näin välähdyksenomaisesti mielessäni kuvan junasta, joka kiiti maaseudun halki kesämaisemassa. 

Tavallisuudesta poiketen nousin, menin työhuoneen kirjoituspöydän luo, avasin tietokoneeni tyhjän word-tiedoston ja laskin sormet näppäimistölle. Samassa tiesin heti, että minun piti kirjoittaa Miian tarina. Tarina käynnistyi junamatkasta. Henkilö oli täysin kuvitteellinen enkä tuntenut ketään joka olisi sopinut hahmoon, mutta seuraavien kuukausien aikana hänestä tuli merkittävä osa elämääni. Hän on sitä edelleen.

6 kommenttia:

 1. Tuolla laillahan ne taitavat tulla; loistoideat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vain toivon, että vastaavaa tapahtuisi uudelleen;)

   Poista
 2. No huhhuh, Miiahan suorastaan pyysi sinua kirjoittamaan itsestään. Ihan jees!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri sillä tavalla itsekin silloin koin. Sen vuoksi mikään radikaali muutos tarinan juonessa tai ratkaisuissa ei ole tullut kysymykseen. Toki olen joutunut tekstiä hiomaan ja joitakin keskeisiä kohtia täsmentämään tai jopa hiukan muuttamaan, mutta tuo alkuperäinen teksti ja varsinkin päähenkilön toiminta ja ajatusmaailma ovat säilyneet lähes muuttumattomina.

   Poista
 3. Ihailtavan suorasukaista ja reipasta toimintaa! Minä taas jahkailin omani aloitusta ainakin pari kuukautta, kunnes paine kävi sietämättömäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloitustavalla onneksi ei ole suurtakaan merkitystä, itse lopputulos ratkaisee:) Olemmehan molemmat nyt samassa tilanteessa; odotamme kustantajan päätöstä.

   Poista