torstai 1. maaliskuuta 2012

VINKKI HELSINGIN SANOMIEN KULTTUURITOIMITUKSELLE


Kirjoittajablogeissa käyty keskustelu ja avoin kirje Hesarin kulttuuritoimitukseen kirvoitti myös itseni ottamaan osaltani kantaa aiheeseen.

Peräänkuulutan itsekin yhtenevää käytäntöä juuri esillä olevaan uusien kirjojen julkaisukäytäntöön. Tasapuolisuus tässä loisi positiivista virettä mm. kirjailijakenttään ja kannustaisi sekä rohkaisisi kirjailijoiksi aikovia jatkamaan sinnikkäästi valitsemassaan luovan taiteen suuntauksessaan.

Maakunnalliset kulttuurin teemaviikot voisi olla mitä mainioin tapa tuoda esille monipuolisesti ympäri Suomen toimivat ja monipuolista kulttuuria luovat tahot. Tekisi hyvää kehäkolmosen sisäpuolella asuville kulttuuria arvostaville tahoille, sekä yksityisille että yhteisöille nähdä ja kuulla miten monipuolinen ja rikas maamme on myös tämän osa-alueen osalta.

Tämän kaltainen toimintamalli rikastuttaisi sekä metropolia että maakuntia ja toisi hiukan tasapuolisemmin esiin myös pienemmillä paikkakunnilla toimivat kulttuuritahot. Samalla se lisäisi maakuntien kulttuuriväen arvostusta Helsingin Sanomia kohtaan ja vahvistaisi lehden valtakunnallista levikkiä entisestään.

2 kommenttia:

  1. Sanot asian niin hyvin, että tähän on vaikea lisätä enää mitään. Tasapuolisuus olisi toivottavaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitti;D Vielä kun HS ottaisi vinkistä onkeensa. No ensin toki jonkun pitäisi siellä tämä postaus huomata;)

    VastaaPoista