sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

KIRJOITTAMISEN TAITO JA ILO

Kirjoittamisen taito on luomisen taitoa. Luova kirjoittaminen on sanoilla luomisen taito. Sanoilla on maailmoja luova voima. Sanoilla voit luoda mielikuvituksen maailmoja, ja koskettaa ihmisten tunteita. Sanoilla voit vaikuttaa ihmisiin, ja muuttaa maailmaa. Kirjoittamisen taito on sanojen käyttämisen taitoa.
Kirjoittamisessa vain mielikuvitus on rajana. Voit luoda kirjoittamalla kokonaisia maailmoja seikkailuineen ja ihmiskohtaloineen. Sanoilla voit opastaa ja viihdyttää, naurattaa ja saattaa kyyneliin. Paperilla voit herättää menneisyyden ja muistot taas henkiin, tai ennustaa tulevaa. Kirjoittamalla voit kuvata suuria tunteita, ja maalata ihmeellisiä mielikuvituksen maisemia.

Kirjoittamisen taito on niin kuin mikä tahansa taito. Harjoittelemalla jokainen voi oppia sen. Myös sinä voit oppia kirjoittamaan luovasti ja vapaasti. Voit oppia ilmaisemaan ajatuksiasi ja ideoitasi omin sanoin. Voit oppia luomaan mielikuvituksen maailmoja. Voit oppia ymmärtämään sanojen rytmin, niiden sisäisen musiikin, ja voit tuntea kirjoittamisen taian
Käsittelen tulevissa postauksissani jälleen kirjoittamista ja hyödyllisiä menetelmiä ja tekniikoita luovan kirjoittamisen taidon oppimiseen. Miten luovuus virtaa ja mistä inspiraatio löytyy. Mistä löytyy se kirjoittamisen ilo ja riemu?

4 kommenttia:

 1. Oivasti sanailtu. Tulossa varmaan mielenkiintoisia postauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tulevat kirjoitukseni voisivat auttaa kirjoittajaa löytämään vanhoja hyviksi koettuja ja ehkäpä uusiakin, keinoja ja tapoja kirjoittamiseensa.
   Laatiessani kirjoitus-sarjaa törmäsin itsekin uusiin ideoihin ja menettelytapoihin, joita aion jatkossa hyödyntää.

   Poista
 2. Jään mielenkiinnolla odottamaan tekstiäsi. Kirjoitan omaksi ilokseni ja ajatuksiani tuulettaakseni, mutta menetelmien ja tekniikoiden oppiminen tuo varmasti uutta, raikasta näkökulmaa siihenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijakseni;) Ja mukava kuulla, että pohdintani kirjoittamisesta kiinnostavat. Parasta onkin lukijoiden kommentointi ja mielipiteiden vaihto. Siten oppii myös toisten kirjoittajien kautta jotain uutta omaan tekemiseen.

   Poista