tiistai 24. tammikuuta 2012

KUMPI VOITTAA?Yllätys, yllätys. Kyseessä ei ole presidentinvaali. Siitä voisin vain lyhyesti sanoa, että kyllä minä niin mieleni pahoitin.

Kysymys koskee tulevan kirjani henkilöhahmojen sisäistä kamppailua näkyvän ja näkymättömän maailman välillä. Fyysisen ja henkisen itsen kaksinkamppailua. Valinnan vapauden hintaa.

Tässä sinulle pieni pähkinä purtavaksi: Miten yhdistäisit fyysisen ja henkisen ominaisuuden eri henkilöillä? Esim. A1-B1

Fyysinen A                                             Henkinen B
 1. 58-vuotias leskimies                           1. Salattu taiteilija
 2. 48-vuotias edustusvaimo                    2. Pieni hippi
 3. 39-vuotias autokauppias                    3. Nöyrä näkijä
 4. 38-vuotias kassaneiti                          4. Vapaustaistelija
 5. 24-vuotias luuseri                               5. Humaani hoivahenkilö
 6. 48-vuotias pakolainen                        6. Rohkea soihdunkantaja
Millä perusteella päädyit valintaasi?

3 kommenttia:

 1. Minusta tuo "luuseri" on vähän hassu tuolla A-listalla, vähän niin kuin se olisi ammatti. :-> Ehkä se on ulkoisesti luuseri, sydämeltään vapaustaistelija, mutta silti kuulostaa hassulta.

  VastaaPoista
 2. Tartuit juuri siihen seikkaan, jota itsekin pohdin henkilöhahmoa tähän postaukseen kuvaillessani. Yksi vaihtoehto olisi syrjäytynyt, mutta se ei taas oikein istunut henkilön muuhun olemukseen. Kyseessä on kuitenkin aikamoinen velmu;)En vain keksinyt oikein muutakaan sanaa joka kokonaisvaltaisesti kuvaisi henkilön olemusta ulkopuolisen silmin. Sisäisesti hän on jotakin aivan muuta.
  Mitä mieltä olet muiden henkilöiden sisäisestä minästä? Olisi kiva kuulla miten päädyit oletukseesi.

  VastaaPoista
 3. En osaa yhtään arvata, ei minusta tuossa ole yhtään selvää paria (ja vaikka olisi, niin se olisi varmaan hämäystä!) Yritän itse aina miettiä niin, etteivät hahmot olisi kovin stereotyyppisiä, mutta senkin voi vetää ylitse (jos vaikka kaikki mieshahmot ovat sairaanhoitajia ja kampaajoita ja naiset taas kaljaa hörppiviä urheiluhulluja, tms).

  VastaaPoista