tiistai 15. helmikuuta 2011

ERINOMAINEN ESIKOINEN

Luettuani Riikka Pulkkisen viimeisimmän romaanin, "Totta", ihastuin siihen todella ja hankin myös hänen esikoisensa "Rajan" luettavakseni. Kirja ei mielestäni yltänyt aivan uusimman tasolle, mutta esikoiseksi kirja oli yksi parhaista koskaan lukemistani. Kaikesta ihmisten raadollisuudesta huolimatta kirja sisälsi paljon myös kauneutta, enkä voi edelleenkään muuta kuin hämmästellä kielen lähes täydellisyyttä hipovaa soljuntaa. Samoin kuin "Totta", tämä kirja herätti monenlaisia tuntoja ja pohdintaa ihmisen elämän ja mielen rajoista ja pysäytti joskus rajustikin tutkimaan omaa suhtautumista kirjojen teemoina kulkeviin ajatuksiin. Liitän mukaan erään seuraamani blogisivuston kirja-arvion "Raja"-kirjasta, koska se mielestäni ilmaisee upeasti myöskin omia ajatuksiani kirjasta.
Suosittelen!

3 kommenttia:

 1. Totta, esikoiseksi Raja on harvinaisen hieno ja kypsä kirja. Se on moniulotteinen, rosoinen ja sujuva. Omat esikoisen kompastuskivensä on silläkin etenkin, kun vertaa Totta-romaaniin, joka on niin hieno!

  Kiitos linkityksestä. :)

  VastaaPoista
 2. Raja on hyvä esikoinen. Hienoimpia asikoiskirjoja viime aikoina ovat olleet huikea Adichien Purppuranpunainen hibiskus sekä Lahirin Tämä siunattu koti.

  VastaaPoista
 3. Nyt kun mainitsit tuon purppuranpunaisen hibiskuksen, minun on viimeinkin syytä hankkia se luettavakseni. Olen sitä jo hivelöinyt kaupassa muutaman kerran, mutta aina joku suomalaisista kirjailijoista on vienyt voiton. Kiitos maininnasta!

  VastaaPoista