maanantai 3. tammikuuta 2011

LUPAAN KEHITTYÄ


Vanha vuosi puikahti ovesta ulos rakettien räiskeeseen ja uusi vuosi tuli sisään innokkaana ja lupauksia uhkuen. Kummasti se into tarttui minuunkin ja tein mielessäni päätöksen, ehkä jopa lupauksen, kehittää itseäni edelleen kirjoittajana ja siinä sivussa ihmisenä.

Luin vuoden vaihteen blogikirjoitteluja ja varsin moni tuskaili oman kirjoittamisensa kanssa. Loppuvuodesta pienoinen paniikinpoikanen istui myös omalle olkapäälle ilkkumaan lukiessani kirja-arvioita vuoden 2009 suomalaisista menestyskirjoista ja joulupukin tuotua osan niistä kuusen allekin. Pikaisesti silmäillessäni kirjojen sisältöjä ja kirjoitustyylejä, en voinut olla huomaamatta kielellisen kikkailun runsautta, joka paikoin ylitti varsinaisen kirjan tarinan. Toisaalta se on varmasti keino erottautua massasta, jossa teemat pyörivät usein tutuissa aiheissa; rakkaus, viha, kosto, syyllisyys, häpeä, joitakin vain mainitakseni.

Siinä sitä tuli pakostakin verrattua omaa tyyliä menestyjiin ja totta kai kehitettävää löytyi. Oman äänen löytyminen ja säilyttäminen on kuitenkin tärkeää jokaiselle kirjailijalle, jonkin asteinen tunnistettavuus, joka kääntyy voimavaraksi ja johtaa toivottavasti myös lukijat löytäväksi ja palkitsevaksi painetuksi tekstiksi.

Millainen kirjoittaja olet? Oheinen itsearviointitesti voi auttaa löytämään omia vahvuuksia ja heikkouksia omassa kirjoitusprosessissasi. Näitä ominaisuuksia työstämällä ja ennen kaikkea kirjoittamalla meidän jokaisen oma kirjoittajaääni voi kehittyä ja tulla kuulluksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti