maanantai 17. joulukuuta 2012

MUISTA HENGITTÄÄ


Elämässämme monia asioita verrataan hengittämiseen. Siis ennen kaikkea siten, että joku asia tai teko sujuu itsestään. Kuin hengittäminen. Kun se sujuu sitä ei tarvitse ajatella. Nyt kuitenkin ajattelen.
Veden alla on syytä pidättää hengitystä. Siis olla kokonaan hengittämättä. Siten ei voi olla kauan. Ellei sitten ole syvyyssukeltaja, joka kestää hengittämättä meren syvyydessä pitkiäkin aikoja. Pakko hänenkin on sieltä pintaan tulla ennenpitkää ja hengittää.

Jännittävät ja kiihottavat tilanteet nopeuttavat hengitysrytmiä ja kyllä siinä sydänkin hakkaa nopeammin. Lepo ja rauha hidastavat molempia. Rentous on tärkeää. Myös silloin kun jokin asia vaatii keskittymistä ja tavanomaisuuden ylittämistä.

Kun kaikki on kohdallaan hengitystä ei edes huomaa. Se vain on olemassa. Silti se on elintärkeä toiminto. Kuin sydämenlyönnit.

Miten kirjasi/käsikirjoituksesi hengittää? Kulkeeko henki? Onko hengityksen rytmi sopusoinnussa kirjan jännitteen kanssa?

6 kommenttia:

 1. Jep, käsikseni rytmi on kuin hengitys - en ole kiinnittänyt siihen mitään huomiota. Muut onneksi ovat. Meinaavat kuulemma tukehtua. Taidan olla moderni ihminen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsiksessäsi on siis tuo syvyyssukeltajaefekti;)Hyvä!Pintaan pitää vain muistaa nousta välillä hengittämään. Toivottavasti annat lukijallesi sen mahdollisuuden:)

   Omaa esikoiskässärini hengitystä on kuvattu monipuoliseksi; aluksi rauhallista sitten vuoroin kiihtyvää ja pidäkkeellistä. Lopuksi rytmihäiriöitä ja hengityskatkoksia:)

   Poista
  2. Oo, hengityskatkokset kuulostaa hyvältä. Ehkä hyvä kirja on selällään uivaa valasta pitkin sukeltamista? Olettaen että valaalla on vain selkä niin että lopussa on todella syvä sukellus. o.O Okei, metsään mennyt vertaus. :D

   Poista
  3. Dee, hauska:) Sattumoisin kommentoin juuri äsken blogitekstiäsi ja mainitsin siinä tuon selällään uivan valaskalankin;)

   Poista
 2. Sanoisin, että kieli hengittää hyvin ja rytmi toimii... mutta jännitteestä en sitten menekään sanomaan mitään. Noh, kirjoitan ensin "valmiiksi" ja lyön sitten harppuunalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska tuo harppuuna:)Yllättävän usein sille on käyttöä.

   Poista