keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

PISTEOlen kirjoittanut toisen käsikirjoitukseni nyt kahteen kertaan. Viimeinen sivu. Viimeinen lause. Viimeinen sana. Sitten.
Piste. Se tuntuu hirvittävän lopulliselta. Jään leijumaan jonnekin välitilaan. Piste estää paluun takaisin. Askelmerkit puuttuvat sen jälkeen. Kaikki elämä tapahtui sitä ennen.
Pilkku olisi armollisempi, viesti jatkuvuudesta ja siitä, että

16 kommenttia:

 1. En voi kuin kuvitella, miten tyhjältä tuntuu.

  Ja siitä huolimatta, tämä tekstisi tavoittaa jotakin sellaista, josta sain kiinni. Langan pään siitä tunteesta, mikä se on, kun tekstilapsi lähtee maailmalle.

  Onnea matkaan! Ja niille seuraaville...isolla kirjaimella alkaville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Ja hienoa, että oivalsit tekstistäni sen oleellisen. Uskon ja luotan uuteen isoon kirjaimeen ja tarinaan sen jälkeen. Siihen asti siis...

   Poista
 2. Kova juttu. Eiköhän se leijuminen ala vielä tuntua pelkästään positiiviselta - ilmaa kevyemmin askelin kohti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, koitan löytää positiivisuuden tästä olotilasta. Pinnan alla muhii uutta, en tiedä vielä mitä. Minulla uuden syntyminen vie aina aikaa, tekstiä ei synny kuten sinulla; hyvää ja paljon koko ajan;)

   Poista
 3. Onnea! Välitilaolosta huolimatta, se menee ohi, varmasti, aina tulee uusia tarinoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Täytyy vain luottaa ja antaa itselle aikaa riittävästi. Uudet tarinat odottavat löytäjäänsä, myös minua, siellä jossain...

   Poista
 4. Onnea! Tuo on todella merkittävä vaihe eikä ihme, että olo on tyhjä. Mutta se kuuluisa piste myös vapauttaa, kunhan hiukan aikaa kuluu. Ja on myös tärkeää huomata, milloin on aika laittaa piste paikalleen. Ikuisesti ei voi jäädä pistettä edeltävään tilaan, jos ja kun haluaa jatkaa eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti:) Viimeinen lauseesi osui naulan kantaan. Odotan edelleen kustantamon päätöstä ensimmäisestä käsiksestäni ja sekin tavallaan vaikuttaa siihen, että uuteen siirtyminen kangertaa. Käsislauma on ns. levällään ja haluaisin ne jo turvalliseen karsinaan, ts. julkaistavaksi:)

   Poista
 5. Onnea kovasti! Iso työ takana. Kuuluukin tuntua haikelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Tiedostan kyllä myös sen, että mikäli kustantaja kiinnostuu, saan/joudun palaamaan edelleen näihin mielestäni valmiisiin teksteihin. Silloin tosin motiivi on kohdallaan ja toivottavasti valmiutta ja halua löytyy tarvittavaan muokkaukseen. Nyt hetken levätään ja odotetaan syksyä ja kustantamon palautetta.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitti:) Hyvältä tuntuu, mutta samalla myös haikealta. Pöytälaatikkokirjoittelu ei minua pitkään motivoi, joten toivon todella ratkaisua kustannuskysymykseen syksyn kuluessa.

   Poista
 7. Onnea, hieno saavutus! Ja kyllähän se aina hieman haikealta tuntuu, tarinan lopetus. Mutta kunhan aikaa kuluu, uskon että näppissormiasi saattaa kutitella uusi tarinanalku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sormenpäitä jo vähän kihelmöi, katsotaan mitä syksy tuo tullessaan;)

   Poista
 8. Onnea! Toivotaan, että joudut/pääset vielä palaamaan.

  VastaaPoista