torstai 2. joulukuuta 2010

MITEN KIRJAN TARINA SYNTYY?


Jokaisella kirjoittajalla on varmasti oma tapansa työskennellä. Minun tarinani syntyvät luomieni henkilöiden halusta kertoa oma tarinansa. Esimerkiksi ensimmäisen kirjani, nimeltään ”Kymmenen eilistä”, päähenkilö Miia, tuli eräänä syksyisenä iltana kolme vuotta sitten luokseni ja kysyi, haluaisinko kirjoittaa hänestä kirjan. Epäröin ensin, mutta hänen tarinansa tempaisi minut mukaansa. Kirja on täynnä yllätyksiä, loppu päättyy arvoitukseen ja lukija tempaistaan mukaan maailmaan, joka on samalla kertaa seesteinen ja salaperäinen. Tätä kirjaa kirjoittaessani en vielä aloittaessani tiennyt miten tarina päättyy. Loppu oli itsellenikin yllätys.
Toisen kirjani keskiössä on ryhmä hyvin erilaisia henkilöitä, joiden elämät risteytyvät lyhyen hetken ajan. Siksi kirjani tekonimi onkin ”Hetket”. Nimi on mielestäni osuva ja kuvaa hyvin tarinan sisällä olevia tapahtumia, jotka näennäisestä erillisyydestään huolimatta nivoutuvat tavalla tai toisella yhteen. Kirjassa on myös kysymys valinnoista ja niiden seurauksista. Tämän kirjan tekotapa poikkesi sikäli ensimmäisestä, että tiesin tarinan alun ja lopun, mutta kaikki muut kirjan henkilöt ja tapahtumat syntyivät kirjoitusprosessin aikana.
Mahdollisen kolmannen kirjani ensimmäinen ja viimeinen sivu on valmiina mielessäni, kaikki muu onkin sitten vielä piilossa jossakin alitajunnassani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti