maanantai 2. heinäkuuta 2012

KIELIKUVIAOlen viime päivinä pohtinut kirjoitettua kieltä; sen ilmaisutapaa ja merkitystä suhteessa kirjan genreen, romaanihenkilöihin, juoneen ja teemoihin. Tukeeko kieli kirjan sanomaa; puhuuko se samaa kieltä kuin mitä kirja viestittää, joko sanallisesti tai sanatta?

Esikoiskässärini sijoittuu lähinnä psykologisen jännityskirjallisuuden genreen. Päähenkilö piiloutuu puhumattomuuden taakse ja pyrkii rajaamaan elämänsä ja ajatuksensa tiukkaan muottiin. Kaikki tämä vaikutti myöskin minuun kirjan kirjoittajana. Kuten olen aiemmin kertonut, koin että päähenkilö kertoi minulle tarinansa ja kirjoitin sen ylös samalla tulkiten päähenkilön tapaa käsitellä maailmaa ja omaa ympäristöään. Rikas ja vivahteikas kerronta ja kuvaus ei olisi mielestäni sopinut kirjan genreen eikä päähenkilöni luonteeseen. Käsikirjoituksessa vähä on enemmän ja sanaton (tässä tapauksessa myös kirjoittamaton) viestintä; sen oivaltaminen ja merkitysten ymmärtäminen, on merkittävä osa itse kirjan rakennetta ja juonellista kerrontaa.


2 kommenttia:

 1. etsin kirjoittajia, löysin tämän blogin. Kiinnostaisiko pieni lyhyt noin yhden sivun pituinen teksti, blogikirjoittajien yhteiseen kesäjännäriin.. Siellä on monenlaista juonen juurta ja käänteitä niin että voi vain jatkaa juuri siitä mikä eniten inspiroi.. Täysin fiktiota on toivomus ja jännitys on tietysti ykkönen.. Otsikolla Varjojen saari, pieniä sanoja sivulle voi ilmoittaa jos tulee mukaan.. Kiitos ja hyvää heinäkuuta.. Palaan lukemaan blogiasi on mielenkiintoista luettavaa paljon

  ellet halua mukaan yhteis jännäriin, olisi kiva saada myös palautetta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kirjoittajakutsusta. Ikävä kyllä joudun jättämään haasteen väliin. Olen keskellä muutoksia ja toisen kirjani loppuunsaattaminen vie kaiken ylimääräisen aikani sekä ajatukseni. Esikoinen on kustantamokierroksella ja odottelen sieltäkin palautetta alkusyksystä.
   Kävin lukemassa tarinan tekstejä. Juonikäänteitä näyttää riittävän yllin kyllin ja kirjoittajiakin näyttäisi löytyvän mukavasti. Mielenkiintoinen tapa kirjoittaa tarinaa. Jospa joskus itsekin ehtisin mukaan:)

   Poista