perjantai 22. lokakuuta 2010

KAHDEN MAAILMAN VÄLISSÄ


Huh, huh! Olin jo ehtinyt unohtaa, miten raskas lentomatka oli kyseessä. Tilannetta ei helpottanut lainkaan se, että istumapaikat Hong Kongin lennolla olivat käytävän viimeiset, vasten vessoja. Se tiesi sitä, että tuolin selkänojaa ei saanut lainkaan makuuasentoon! Siinä sitten kökötettiin 10 tuntia ja yritettiin nukkua istuen, olihan kyseessä yölento. Emme tietenkään nukkuneet ja seuraava lento Hong Kongista Papualle oli yölento myös. Kone oli pienempi ja ylipuukattu. Kuinka ollakaan, hyvä onnemme jatkui. Istumapaikkamme oli tällä kertaa pelastustien kohdalla. Tarkoitti siis sitä, että penkkejämme ei taaskaan saanut makuuasentoon! Siis toinenkin yö meni valvoessa. Täällä Port Moresbyssä, Papua Uusi Guinean pääkaupungissa, olimme aamuseitsemältä keskiviikkona. Papualainen ystävämme Thomas oli meitä vastassa ja toi meidät tänne Mapang Missionary Gest Housiin. Olemme täällä tämän viikon ja ensi viikolla lennämme Mt. Hageniin. Keskiviikkopäivä
meni nukkuessa ja hikoillessa. Lämpötila on n. + 30 ja kosteus tekee siitä vieläkin kuumempaa. Tämä päivä, torstai, onkin sitten sujunut leppoisasti vierastalon viileydessä. Tuttu tuulettimien surina ympärillä ja ulkoa kantautuvat papualaiset äänet, niin ihmisten kuin eläintenkin, alkaa tuntua kotoisalta. Johannes on tapansa mukaan ystävystynyt heti vierastalon papualaisten työntekijöiden kanssa. Istuskelee tuolla ulkona palmujen katveessa ja ” stori tasol”, mikä on pitsinkiä, Papuan yleiskieltä, ja tarkoittaa rupattelua. Johanneksen mielestä parasta Papuassa on elämän verkkaisuus. Kenelläkään ei ole kiire mihinkään ja kaikilla on aikaa rupatella ja istuskella. Siitä huolimatta päivän tarpeelliset työt tulee tehtyä ajallaan.
Olemme vielä toistaiseksi majapaikkamme tietokoneyhteyksien varassa, joten sivuston päivitys voi olla hidasta. Em tasol, siinä kaikki!

Sanakirja:      stori tasol      = rupatella
                      em tasol         = siinä kaikki


Marke ja Johannes Guest Housen pihalla aamutuimaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti