torstai 8. marraskuuta 2012

PALAUTEKOOSTE


Olen jälleen ihan häkeltynyt ja kutkuttavalla tavalla ihmeissäni.
Annoin kakkoskässärini tekstinäytteen kirjoittajaryhmäni arvioitavaksi kolme viikkoa sitten ja sain tänään monipuolisen palautekoosteen.
 • Sujuva kirjoitusasu, uskottavat henkilöhahmot, toimivat dialogit, koukuttava
 • Rakenne vaativa

Rakenne on itsellenikin se haasteellisin osa-alue:
Käsikirjoituksessa on 5 keskeistä henkilöhahmoa, lähemmin käsittelen heistä kolmea; heidän yksityiselämäänsä sekä suhdetta keskenään. Keskeisin teema jokaisen kohdalla on valinnan vapaus; onko sitä ja miten se ilmenee, mihin se johtaa?

Olen käyttänyt tyyliä, jossa henkilökuvat ja tilanteet vaihtuvat luvuittain, ts. olen "pätkinyt" tarinat pienempiin osiin ja ripotellut ne pitkin matkaa siten että lopussa kaikkien osalta tarina tulee omanlaiseensa päätökseen. Käsiksessä siis kulkee useampi tarina rinnakkain ja lomittain.

Summa summarum: Palautteista päätellen olen kirjoittamassa kirjaa, joka koukuttaa ja joka halutaan ehdottomasti lukea!!
Mitä muuta voi kirjoittaja toivoa?

P.S. Käykääpä osallistumassa Pihin naisen  jouluiseen arvontaan. Tuette samalla hyvää asiaa:)10 kommenttia:

 1. Kuulostaa tosi hyvältä! Tuollaiset hetket ovat kirjoittajalle mahdottoman ihania. Hyvä sinä.

  VastaaPoista
 2. Ihanaa palautetta ja varmasti ansaittua! Tuo kannustaa myös kirjoittamaan jatkossa. Hyvä Marke!

  VastaaPoista
 3. Palaute kuulostaa hyvältä ja tuleva kirjasi mielenkiintoiselta! "Ihminen on tuomittu vapauteen". Ihanaa ja kamalaa. Kiitokset vielä linkityksestä!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kannustuksesta:) Työtä on vielä paljon jäljellä jotta koko käsis olisi yhtä vakuuttava kuin lyhyt katkelma siitä, mutta hyvällä alulla ollaan ja palaute toki kannustaa jatkamaan uurastusta:)

  VastaaPoista
 5. höh, kirjoitin kommentin, mutta netti hävitti sen.

  tiivistelmä: kivan kuuloista palautetta, ja rakenne voi minusta olla hieman haastava, kunhan ei liikaa sekoita. viisi keskeistä henkilöä ei kuulosta liian pahalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, viisi on aika hankala määrä henkilöitä varsinkin kun he ovat niin kovin erilaisia joka suhteessa. Keskityn heistä enemmän kolmeen ja suurin jännite rakentuu heidän välilleen. Valinnan vapaus pääteemana tarvitsee kuitenkin myös loput henkilöt mukaan kuvioihin. Saada homma toimimaan, siinä vielä säätöä:)

   Poista
 6. Tänään on palautepäivä, näemmä! Sinäkin olet palautteen äärellä.

  Ensimmäisen pylpyrän palaute on niin hyvä, että kai tuolla arviolla pitäisi myös hiukan vaikeamman rakenteen toimia :) Sitä paitsi, tekstinäytteen perusteella rakennetta on todella vaikea kommentoida kokonaisvaltaisesti.

  Ei muuta kuin nokka lopputyöstämistä kohti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä tällaisen rakenneratkaisun kanssa lyhyehkön sivumäärän näyte jää eittämättä vajaaksi. Olin valinnut näytteeseen lyhyet luvut, joissa kussakin kuvattiin eri henkilön elämää lyhyen hetken ajalta. Jännite ja koukutus kuitenkin syntyi jo noiden näytteiden pohjalta, joten siitä on hyvä jatkaa ja kehitellä puuttuvat sidokset niin että homma on paketissa myös valmiissa teoksessa. Aion luetuttaa esilukijoilla myöhemmin valmiimman käsikirjoituksen, joten sieltä varmasti tulee tarvittavaa palautetta myös viimeistelyyn. Mielenkiintoisia hetkiä eletään siis täälläkin:)

   Poista
 7. Hienoa, että olet saanut kannustavaa palautetta. :) Se on kirjoittajalle yhtä tärkeää kuin muukin kritiikki. Viisi näkökulmaa kuulostaa haastavalta, mutta ilmeisesti olet pärjännyt sen kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannustuksen lisäksi sain myös tuota ensiarvoisen tärkeää kritiikkiä tai lähinnä epäilystä tuon vaativan rakenteen suhteen. Se vain vahvisti omaa käsitystäni kirjan heikoista kohdista ja antaa motivaatiota tarttua myös rakenneasiaan ja hioa se huippukuntoon:)

   Poista